Mediation: conflictbemiddeling/leren omgaan met conflicten

Wanneer?

Oneens met de buren over de plaats van een schuurtje in de tuin? In conflict met uw baas over de samenwerking op uw afdeling? Ruzie met uw familie over de toekomst van het familiebedrijf? Ruzie met uw ex-partner over de omgang met de kinderen? Daar wilt u zo snel mogelijk van af. Zeker in die gevallen waarin u weer met elkaar verder wilt of moet. Maar vaak is het conflict al zo hoog opgelopen, dat u die oplossing niet meer kunt zien.

Hoe?

Mediation kan u en de andere partij helpen bij het vinden van een oplossing voor uw conflict. Een onafhankelijke bemiddelaar, de mediator, brengt de communicatie weer op gang, begeleidt de gesprekken en bewaakt het proces. Bij Mediation gaat het om de wensen, behoeften (belangen) en emoties van partijen. Feiten spelen een minder belangrijke rol. Het gaat erom dat partijen weer met elkaar in gesprek komen en gezamenlijk naar oplossingen kunnen zoeken voor hun conflict. Dat u het verleden kunt laten en uw blik wilt richten op de toekomst. U neemt deel op basis van vrijwilligheid en u bent bereid om u in te zetten om naar oplossingen te zoeken in wederzijds belang.

Met welke frequentie?

In overleg te bepalen.

Hoe lang?

Afhankelijk van de kwestie zijn er meerdere bijeenkomsten nodig.

Werkwijze

Als u voor mij als mediator kiest dan zal ik me inspannen om het proces te structureren, de communicatie te verbeteren en de onderhandeling begeleiden.

Mijn inbreng

Ik heb mijn opleiding tot mediator afgerond. Ik ben geregistreerd als NMI-mediator. En dit houdt in dat ik mijn kennis up tot date houd door scholing en intervisie. Mijn rugzak is goed gevuld met levenservaring.

Waar?

Op een mooie en rustige locatie in Leiderdorp.

Wat kost het?

Tarieven op aanvraag.